Carnaval
Door: SamdeKrijger
Blijf op de hoogte en volg Sam
03 Maart 2011 | Aruba, Oranjestad
Glitters, lichtjes, hoge hakken, mannen in jurkjes, wauw wat is de carnaval hier een belevenis. De carnavalskrakers zoals wij ze kennen kwamen hier niet voorbij. De muziek hier liet de heupjes goed los komen maar de voetjes deden oh zo’n pijn. Respect voor de vrouwen met de hoge hakken, die kilometer na kilometer hebben gelopen met daarnaast ook nog kronen van licht op het hoofd. Een enorme optocht van dansende mensen en prachtige paradewagens. Langs de wegen stonden overal mensen te kijken en iedereen genoot. Zo ook ik, was het niet dat ik wel een half uur op mijn hamburger moest wachten omdat de beste man maar één bestelling per keer op de bakplaat gooide.
Omdat het de zondag daarna zo ontzettend regende kon de kinderparade niet door gaan. Om deze reden heeft bijna heel Aruba maandag middag vrij gekregen zodat de parade alsnog gelopen kon worden met mooi weer. Ook volgende week maandag is een officiële vrije carnavalsdag. Zo fijn!
Afgelopen dinsdag zijn de salsalessen daadwerkelijk begonnen. Kon ik vorige week nog melden dat ik een fantastische danspartner had, nu blijkt zijn auto stuk te zijn en gaat de reparatie zo veel geld kosten dat hij de salsalessen niet meer kan betalen. Balen. Doch. Achteraf bleek het minder erg te zijn omdat er al enkele schavuiten van de straat waren geveegd om met ons te dansen en de mannen om de minuut door moesten schuiven. De één had ontzettend klamme handen, de ander een bezweet hoofd en ga zo maar door. Maar toch geef ik toe, de meeste van hun konden al aardig dansen en de voetjes gingen weer mooi van de vloer.
Nu we na het dansen weer enige vorm van lichaamsbeweging ervaren hadden kwam Linda met het idee om voortaan ’s avonds te gaan hardlopen. Achter de hotels en langs het strand heb je een heel mooi betonnen pad lopen waar we even flink de conditie willen opbouwen. En opbouwen moeten we zeker!
Sam de hardloper
Sam de student
Sam de beveiliger
Sam de havenverkeersleider
Sam de kapitein
Sam de matroos
Sam de elektrotechnicus
Sam de krijger
Zoals ik vorige keer vermeld had ben ik nu bezig op de Nautische afdeling en hier heb ik inmiddels al heel wat meegemaakt, zeker voor een HBO Accountancy student. Dacht ik dat het klimmen in een kraan al heftig was. Nu ben ik mee geweest op een sleepboot en hebben we een containerschip geholpen met aanmeren door het van de zijkant naar wal te duwen. Vervolgens ben ik met een loodsboot meegevaren om de Loods af te zetten op een cruiseschip zodat hij vervolgens het schip aan heeft kunnen meren. Morgen, als ik met platte schoenen aankom, mag ik zelf het cruiseschip opklimmen, via een touwladder, boven de woeste zee. Verder ben ik vandaag ook nog met de Loodsboot meegevaren om de trossen op te vangen vanaf het cruiseschip om deze naar wal te varen zodat het schip kan worden vast geknoopt. Fantastische, wat maak ik toch veel mee! En daarbij laten we het feit dat ik zeeziek werd maar even buiten beschouwing..
Liefs
04 Maart 2011 - 09:15
Leslie:
Hey sammie,
Dat is heel wat anders als hier de carnaval. Heb je helemaal voor niks al je mooie outfits meegenomen;)
Maar ziet er wel vet tof uit met die lichtjes en pakjes en muziek op je filmpje!
Wij gaan morgen te carnavallen in onze pakjes, had echt wat voor jou geweest!
Veel plezier en tot je volgende verhaal:D
xxx -
05 Maart 2011 - 00:32
Dave:
jajajajajaj Nice hoor, geniet van je tijd op de caribbean !!!
Hou je logjes en verhaaltjes wel even bij!
Dikke kus dave -
07 Maart 2011 - 15:58
Roxx:
heey matroos, lekker bezig meid leuk verhaal weer liefs mij -
08 Maart 2011 - 15:02
Marcel:
waar zijn de bijtfoto's:P? -
08 Maart 2011 - 20:59
Marloes:
Iets vertraagd met lezen maar ben weer bij!
Zal je van het weekend even bellen....
xxx